غربالگری
مقصود از غربالگری شناسایی زودرس بیماری در یک جامعه است، تا به این ترتیب با فراهمشدن امکان مداخله و مدیریت پیشهنگام، میزان مرگ و میر و ابتلا به بیماری کاهش یابد. با شیوع ویروس کرونا شرکت داده آوران سامانه غربالگری و خود ارزیابی ویروس کرونا را راه اندازی نمود که این سامانه هم اکنون در مراکز تحت نظارت بهداری نیروی انتظامی در حال استفاده می باشد. با مراجعه به این سامانه پرسشنامهای در اختیار فرد قرار میگیرد که با تکمیل آن پیامکی به شخص ارسال شده و فرد بیمار، مبتلا، مشکوک و یا سالم تلقی میشود و درصورت نیاز افراد به مراکز جامع سلامت شهری یا نزدیکترین مرکز بهداشت ارجاع داده میشوند. در مرحله بعدی مراقبین سلامت اطلاعات تکمیلی را دریافت و درصورت نیاز مراجعات بعدی را تنظیم و فرد را برای بررسی بیشتر به پزشک ارجاع داده تا معاینات، آزمایش و حتی اگر لازم بود تجویز دارو و مراجعه به بیمارستان و اقدامات بیشتر برای آنها انجام شود.
نحوه ثبت اطلاعات در سامانه
ثبت اطلاعات در سامانه بسیار ساده بوده و حتی با گوشیهای تلفن همراه امکانپذیر است و با پوشش ۱۰۰درصدی غربالگری از طریق آن شرایط استان به سرعت رصد و موارد مشکوک پیگیری میشوند که برای رسیدن به این نقطه و آگاهی آحاد جامعه نقش مهمی را ایفا میکنند.
افراد هر ۲۴ ساعت میتوانند اطلاعات را مجدد در سامانه ثبت کنند و پس از اولین مراجعه که برای همه ضرورت دارد باید درصورت بروز علامتهایی از قبیل تنگی نفس، سرفه خشک، گلو درد و تب نسبت به ثبت مجدد اطلاعات و غربالگری الکترونیکی اقدام کنند.